Yosa-mustikkatorttu (maidoton, munaton, gluteeniton)

Pohja:

  • 100 g sulatettua kookosrasvaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 1 rkl ruokosokeria

Sekoita ainekset keskenään. Tasoita vuoan pohjalle (irtoreunainen kakkuvuoka taikka tuorejuusto-torttuihin tarkoitettu vuoka). Nosta jääkaapaappiin kiinteytymään ja odottamaan päällistä.

(Huom, voit korvata kookoshiutaleet ja mantelit myös gluteenittomien keksien muruilla tai lisätä niitä hieman sekaan jolloin pohjasta tulee hieman keksimäisempi.)

Päällinen:

  • 1 prk GoGreen-vispivalmistetta
  • 1 prk vaniljan makuista Yosa-jogurttia (400g)
  • n. 1 dl ruokotomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl mustikoita
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 4 liivatelehteä

Vatkaa vispiseos. Lisää joukkoon Yosa ja makeuta sokereilla. Lisää vielä mustikat ja kookoshiutaleet.

Laita liivatelehdet pehmentymään kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi. Rutista ne yksitellen liiasta vedestä ja sekoita lasissa tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa liivateneste hyvin seokseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti. Koristele vaikkapa mustikoilla.