Yosa-mustikkatorttu (maidoton, munaton, gluteeniton)
Pohja:
- 100 g sulatettua kookosrasvaa
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 dl mantelijauhetta
- 1 rkl ruokosokeria
Sekoita ainekset keskenään. Tasoita vuoan pohjalle (irtoreunainen kakkuvuoka taikka tuorejuusto-torttuihin tarkoitettu vuoka). Nosta jääkaapaappiin kiinteytymään ja odottamaan päällistä.
(Huom, voit korvata kookoshiutaleet ja mantelit myös gluteenittomien keksien muruilla tai lisätä niitä hieman sekaan jolloin pohjasta tulee hieman keksimäisempi.)
Päällinen:
- 1 prk GoGreen-vispivalmistetta
- 1 prk vaniljan makuista Yosa-jogurttia (400g)
- n. 1 dl ruokotomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl mustikoita
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- 4 liivatelehteä
Vatkaa vispiseos. Lisää joukkoon Yosa ja makeuta sokereilla. Lisää vielä mustikat ja kookoshiutaleet.
Laita liivatelehdet pehmentymään kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi. Rutista ne yksitellen liiasta vedestä ja sekoita lasissa tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa liivateneste hyvin seokseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti. Koristele vaikkapa mustikoilla.
Kommentit