Ainahan on hyvä syy leipoa, joten J.L.Runebergin kunniaksi kehitin kuuluisista leivoksista vähähiilihydraattisen version. Minun makuuni näistä tuli ihan liian makeita, joten uskon että jo puoletkin tuosta sokerin määrästä riittänee. Näin syntyy ihanan helppo herkku!

Runebergin tortut (VHH) 22kpl

- 200g voita

- 1 dl ruokosokeria

- 3 kananmunaa

- 3,5 dl mantelijauhetta

- 3/4 dl kookoshiutaleita

- 2 tl leivinjauhetta

- ~3/4 tl jauhettua neilikkaa, 3/4 tl inkivääriä ja 1 tl kanelia tai 2-3 tl piparkakkumaustetta

Kuorrute:

- 5 rkl ruokotomusokeria

- 1 rkl vettä

- pari tippaa sitruunamehua

- Koristeluun vadelmahilloa.

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat ja vatkaa hyvin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan. Nostele vuokiin ja paista 175C asteessa 20 minuuttia.

 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Koristele hieman jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja pursota kuorrutteella rengas hillon ympärille.